دو روز گذشته، جای شعارهای قشنگ، یه کم در مورد پریود جدی باشیم!

ساخت وبلاگ

گفتار اول یا چیزهایی که هر فَردی باید درباره ی عادت ماهانه (پریود) بداند!

PMS (سندرم پیش از قاعدگی) چیست؟

اختلالی رایج در زنان بین دهه های دوم تا چهارم زندگی که با نوسانات هورمونی همراه بوده و اغلب با علایم جسمانی، روانی و عاطفی همراه است که با مجموعه علائمی هفت تا ده روز پیش از قاعدگی شروع شده و به طور اخص پس از خونریزی بانوان به وقوع پیوسته و با شروع قاعدگی تمام میشود. علائم سندرم هر ماه تکرار شده و شدت آن متفاوت است. سن اوج بروز این اختلال 30 تا 40 سال و عمده نشانه های آن عبارتند از: افسردگی، احساس نا امیدی و گناه، گریه های بی دلیل، تنش، اضطراب، پرخاشگری، کاهش علایق، سردرد، تورم اندام ها، دردهای شکمی و ...

انواع سندرم پیش از قاعدگی کدامند؟

الف) گروه A

1- اضطراب، تحریک پذیری و تنش عصبی در فاصله دو عادت ماهانه 2- افزایش تنش ها با نزدیک شدن به قاعدگی 3- بروز افسردگی خفیف با نزدیک شدن به قاعدگی و فروکش کردن آن پس از وقوع قاعدگی 4- عدم تعادل هورمونی، افزایش سطح استروژن در خون در مقایسه با پروژسترون 4- بی حالی، تپش قلب و سر درد یک یا دو ساعت پس از مصرف کربوهیدرات ها و مواد قندی 5- مقاومت بالا به کربوهیدرات ها و کمبود منیزیوم در گلبول های قرمز

ب) گروه H

1- نفخ شکم، چاقی، حساسیت دور شکم و پستان ها، ورم پاها، صورت و بازوها در دوران پیش از قاعدگی 2- یک الی یک و نیم کیلو چاق شدن در دوران پیش از قاعدگی 3- -به علت افزایش مصرف نمک در این بانوان، تنش و عصبیت آنها به این دلیل به وجود می آید

پ) گروه C

افزایش اشتها و ولع به خوردن شکلات و شیرینی جات

ت ) گروه D

1- افسردگی، گوشه گیری و افکار خودکشی 2- بی حالی، بی منطقی، سردرگمی و اشکال در حرف زدن. ممکن است میزان افسردگی به قدری بالا باشد که زن اصلا سخنی نگوید 3- در صورت عدم تعادل هورمونی به خصوص بالا رفتن پروژسترون در برابر استروژن در نیمه دوم قاعدگی تنش های قبل از قاعدگی روی میدهد 4- پرمویی در بعضی زنان این دسته

این اختلال به چه دلایلی رخ میدهد؟

1- کاهش یا افزایش استروژن ها 2- کمبود ویتامین ها 3- مصرف آنتی بیوتیک ها 4- کاهش پروژسترون 5- افزایش آندروژن 6- وراثت 7- زیست-شیمی مغز

رویکردهای درمانی این سندرم چیست؟

الف) درمان دارویی

تجویز اسپیرنولاکتون، فلوکستین، بنزودیازپین ها، آلپرازولام و درگیر داروهای آرامبخش و ضد افسردگی تحت نظر پزشک.

ب) رژیم غذایی

برای انتخاب رژیم غذایی مناسب، رژیمی را انتخاب کنید که با حداقل دو مورد از این علائم مناسبت داشته باشد 1-تندخویی 2- افسردگی 3- حساس شدن پستان ها 4- نوسانات خلقی 5- تورم اندام ها 6- بی خوابی 7- خستگی

رژیم غذایی متناسب با موارد تندخویی، افسردگی نوسانات خلقی و خستگی: حداقل پنج مورد از خانواده غلات و حبوبات، حداقل پنج مورد از سبزیجات و گیاهان، شیر و لبنیات به رژیم روزانه اضافه شود، در صورت حساسیت به شیر، روزی 1200 میلی گرم کلسیم از راهای دیگر کسب شود. بالاترین عملکرد این رژیم وقتی است که وعده های غذایی تقسیم شده باشد و طول هر بخش رژیم سه ساعت باشد و هشت لیوان آب هم در روز خورده شود.

اگر فقط تندخویی و بی خوابی را علامت زده اید، مصرف کافئین را به زیر 200 میلی گرم کاهش دهید،250 میلی لیتر قهوه دمی 135 میلی گرم، قهوه فوری 95 میلی گرم و چای 50 میلی گرم کافئین دارد. از مخلوط قهوه معمولی و بی کافئین، قهوه بی کافئین خالص یا نوشیدنی های دیگر استفاده کنید.

اگر افسردگی و نوسانات خلقی را علامت زده اید، در سبد غذایی روزانه خود چای، گیاهان آرامبخش، آب معدنی طبیعی و آب میوه بگنجانید، از ورزش و یوگا هم غافل نشوید

برای مسائل تورم بدن یا حساسیت پستانها ابتدا میزان مصرف سدیم روزانه خود را مشخص کنید، غذاهای شور، تنقلات شور، نمک، غذاهای کنسروی، انواع ترشی و شور و خیار شور، غذاهای دودی و سوسیس و کالباس و پنیرهای فراوری شده میزان زیادی سدیم دارند، به جای آنها از مواد با سدیم پایین استفاده کنید.

پ) ویتامین ها و مواد معدنی

مصرف این مواد معدنی و ویتامین ها در دوران پیش از قاعدگی مناسب است: ویتامین های A و B و C و E، کلسیم، منیزیم، روی، یُد و کروم.

ت) گیاهان دارویی

آنجلیکای چینی: روزانه سه کپسول از روز چهارم سیکل قاعدگی تا شروع خونریزی. اسانس خوراکی پوست پرتقال: میتواند به عنوان جایگزین بی خطر فلوکستین استفاده شود. بابا آدم: برای مسائل حساسیت بدنی، ورم اندام و پستان ها و بهبود کلی علائم سندرم مفید است. بابونه دارویی: مصرف روزانه ی آن برای کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی مفید است.

دیگر گیاهان داوریی موثر: بومادران، پنج انگشت، توت مار، جینسینگ، جینکگو، خار مریم، رازیانه، زعفران، زنجبیل، سنبل الطیب، سویا، شیرین بیان، علف چای، گزنه، گل قاصدک، گل مغربی و مریم گلی.

ث) دیگر روش های درمانی

هومیوپاتی*، ورزش، رایحه درمانی و درمانهای روانشناختی که در صورت موثر نبودن روشهای بالا توسط متخصصین امر هدایت و راهبری میشوند.

منبع: تمامی این نوشتار بر اساس کتاب "درمانهای کاربردی سندرم پیش از قاعدگی" نوشته ی خانم دکتر آنیتا باغداساریانس نگاشته شده، مطالعه این کتاب رو به همه ی خانمها توصیه میکنم.

*نویسنده ی وبلاگ از مخالفان جدی روش هومیوپاتی است و آن را به هیچکس توصیه نمیکند. اشاره به این روش تنها به دلیل وفاداری علمی به اصل مطلب انجام شده است.

گفتار دوم یا توصیه های یک جوجه روانشناس به همه ی افراد درگیر مسائل مربوط به عادت ماهانه

1- پریود بودن معنی اش یک هفته بی سکس نیست، معنی اش دقیقا یک هفته بدون دخول است! پس بنابراین اگر مود سکس داشتید و شریک جنسیتان هم نیز؛ همیشه یادتان باشد که "آب دریا را اگر نتوان کشید ، هم به قدر تشنگی باید چشید"! والله به خدا! این صحبت در مورد هر دو شریک جنسی است، به هم سخت نگیرید!

2- ای مرد! انصافا، وجدانا و خداوکیلی این یک هفته رو بیشتر کمک کنی نمیمیری، شربتی، آبمیوه ای چیزی دست خانوم بدی، یه شب حالا فوتبالت رو نبینی - اصلا مگه میشه؟ :| - خلاصه یه هفته به خودت سخت بگذره ، راه دوری نمیره، تهش میخوای با همین آدمی که کنارش بودی زندگی کنی! خانومت رو در این مدت لوس بار نیار، ولی همیشه توی ذهنت داشته باش اگر تو توی یه ماه سه جور تغییر هورمونی شدید و مختلف رو تجربه میکردی اصلا نمیتونستی راه بری، چه برسه کار کنی! پس حواست رو جمع کن!

3- خانوووووووووووم! شما پریودی، زخم شمشیر که نخوردی!!! :| تمام بی حوصلگی ها و بی حالی ها چه و چه و چه که در شما دیده میشه قبول! اما پریود بودن به شما کوچکترین مجوزی نمیده که هر خط قرمزی رو بشکنید و به اسم "افسرده ام یا عصبانی ام" هر کاری رو انجام بدید، شما خودتون رو بذارید جای مردی که در طول یه ماه باید هی خودش رو با رفتارهای شما تنظیم کنه که هیچ، توی این یه هفته باید برای هر ساعتش آماده باشه یه بامبول در بیارید! خودتون با این زن زندگی میکنید؟ شما مشکلی جدی داری قبول، اما هنوز هم انسانی، هنوز هم فکر میکنی و هنوز وجدان داری، ایضا اون مردی که پشت کمد قایم شده، هنوز همسر شماست!

4- برادر، خرفت! چیه هر چی میشه میپرسی از پریودیه؟ خب خودت تاریخشو میدونی دیگه، اصلا اگه اینجوری هم فکر میکنی نپرس یا نگو، خوشت میاد هر چیزی میگی بهت بگن مگه جُنُبی اینجوری میکنی؟ عقل نداری مگه؟ :|

5- خواهرم  حجابت! چیز ببخشید ... خواهرم! این آقایون دلشون پاکه اما گاهی عقل ندارن! عُمده ی آقایون وقتی میپرسن پریودی ، یا خبر میدن که ناراحتیت از پریودیه، قصد اصلیشون در واقع نشون دادن این مطلبه که درک میکنن مسئله ای دارید و مشکلاتتون هست که باعث پرخاش و ناراحتیتونه، در واقع میخوان بهتون بگن "من میدونم توی عادی خیلی بهتر از اینی عزیزم" و در واقع عموما (اما نه قطعا) منظورشون این نیست که "تو یه سری هورمون بی عقلی که تا به اینجا رسیدی" ... اگر همسرتون از این عبارت استفاده میکنه و شما مطمئنید قصدش تحقیر آمیز نیست ، که وجدانا در 80% موارد هم نیست و بروزی از محبت مردونه است، به جای اوقات تلخی و دعوای دوباره، آروم بهش توضیح بدید که درک میکنید که تلاش میکنه درکتون کنه، اما حرفش اصلا قشنگ نیست و نادیده گرفتن شما به نظر میرسه!

6- در مورد پریود با هم حرف بزنید، تاریخش ، شدتش ، روند قضیه و غیره!

7- آقایون از خریدن نوار بهداشتی برای همسر خودشون خجالت نکشن! فقط شما میتونید تابوی این قضیه رو بشکنید، بله، عادت ماهانه موضوع کول و جالبی نیست!!! اما شنیع و زننده هم نیست، یک اتفاق جسمانی جنسی-زیستی هست، شما خجالت نکشید، هیچکس جرات نمیکنه ازش خجالت بکشه!

8- خانومها! راحت حرف زدن از پریود بد نیست، اما از اون ور بوم نیفتید، واقعا همکار آقای شما  (و آدمهایی در دایره دوم و سوم اهمیت و نزدیکی) لازم نیست بدونه شما پریودید یا نه! اگر لازم بود هرکسی اینو بدونه از دماغ پریود میشدید نه پوشیده ترین اندامتون! صحبت راحت در مورد پریود رو به مکانهای لازم، افراد لازم و افراد صمیمی ای که میتونن بدونن محدود کنین، مطلقا هر اتفاق اندام جنسی شما مسئله ای کاملا شخصی است! مگر آقایون هر بار جُنب میشن به همه میگن؟ :|

9- این رو نمیتونم توصیه کنم، چون خودم استقاده اش میکنم، اما ایده آل ترین حالتش اینه از کلمه پریود به عنوان تیکه و کنایه استفاده نکنید، درسته که الان معنی ای معادل بی اعصابی و بد اخلاقی گرفته، اما ایده آل اینه که این اتفاق نیفته! من میگم، شما نصیحتم کنید نگم!

10- راست و دروغ این مسئله مهم نیست ، همین که این شایعه قابلیت پخشِ قابل باور در مملکت رو پیدا کرد عمق فاجعه رو میرسونه... چند سال پیش شایعه شده بود دختر نوجوونی بعد از اینکه اولین بار میبینه از اندام جنسیش خون میاد، به علت فضای بسته ی فرهنگی خانواده و منطقه اش نمیدونسته این عادت ماهانه است و فکر میکنه عفتش بر باد رفته، نامه ای مینویسه و از خانواده اش عذرخواهی میکنه و خودش رو حلق آویز میکنه... نباید بالاخره چند قدم جلو بریم؟

سرآهنگ هستم با یک آهنگ با نامی بسیار جالب اما بی ربط :)) گوش بدیم!

Chemistry - Period - Japanese Pop-Rock

برای آگاهی از چگونگی دانلود، بعد از باز کردن لینک روی علامتی که در این تصویر مشخص شده کلیک کنید

باقی بقای همه ی دوستان!

شکارچی...
ما را در سایت شکارچی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ainsidemonster9 بازدید : 157 تاريخ : پنجشنبه 11 خرداد 1396 ساعت: 20:11